Gode råd til brugen af vinyl handsker

Kender du de generelle retningslinjer for brugen af engangshandsker? Det er væsentligt at have en forståelse for hvornår engangshandsker skal bruges, da det kan beskytte mod bakterier, virus, kemikalier m.m. Her kan du læse meget mere om vinyl handsker, og hvad de kan gøre for dig.

Vinyl handsker er et godt valg, hvis der er situationer, hvor handskerne ikke bliver brugt i længere tid. Vinyl handsker holder ikke nær så lang tid som nitril- eller latexhandsker, men derfor er de også tilsvarende billigere end andre engangshandsker. De er nemme at tage på og skåner dine hænder mod bakterier og virus.

Rene handsker

Vinylhandskerne skal opbevares sikkert og rent, så der ikke er nogen risiko for, at de bliver udsat for støv eller sprøjtende væsker. Det er vigtigt, at dine vinylhandsker er rene og tørre, når du tager dem på. Handskerne bruges ofte til at udføre arbejde i nærkontakt med ulækre væsker eller bakterier. Når vinylhandskerne er blevet urene, anbefales det derfor altid, at de smides ud efter brug.

Desinfektionsvæske

Hvis dine vinylhandsker ikke er synlige af snavs eller anden væske, har du dog mulighed for at beholde dine handsker til videre brug. Her er det en god ide at desinficere dine vinyl handsker. Dette kan være praktisk i en travl hverdag, hvor du ikke altid har mulighed for at skifte dine vinyl handsker hver gang. Den desinficerende væske kan fjerne de usynlige bakterier, der er på din vinylhandske. Desinfektionsvæsken kan dog skade handsken overflade, hvis du benytter dig af den for ofte.

Bakterier

Når du har brugt dine vinylhandsker og smidt dem i skraldespanden, skal du vaske dine hænder. At vaske hænder er vigtigt, da der kan dannes bakterier under handsken, og så er der risiko for, at du får bakterier eller væsker fra handsken på dine hænder ved aftagning. Derudover skal der også vaskes rester af materialet fra handskerne, da det kan forebygge allergi. Påfør gerne håndcreme på håndoverfladen efterfølgende.

Egenskaber

Det er ikke ligegyldigt, hvilken engangshandske du bruger. Vinylhandskerne beskytter dine hænder mod vand, sæbe eller rengøringsmidler. De bruges ved kontakt med bakterier eller kemikalier. Det er vigtigt at sætte sig ind i de egenskaberne, når du benytter engangshandsker i dagligdagen.