Nyd efteråret med en god krimi

Efteråret er over os, og vejret indbyder til indehygge. Her er der masser, man kan tage sig til, og inden længe skal man til at tænke på julebagning, gaveindkøb, oppyntning og alt det andet, der skal til, når julen nærmer sig. Indtil da kan man gå ombord i sin bedste stol og hygge sig med en god bog.

Men hvilken bog skal man vælge? Det kommer naturligvis an på, hvad man kan lide. De senere år er krimierne igen blevet særdeles populære, så dem kan man vælge at kaste sig over, f.eks. Pigen i labyrinten, som er en blanding af krimi og mysterium. Pigen i Labyrinten er skrevet af Guillaume Musso, som er en af Frankrigs bedst sælgende forfattere, hvorfor også denne bog forventes at blive et hit under juletræet i år.

Krimi eller socialrealisme

Hvis man ikke er til krimier som Pigen i labyrinten, kan man vælge at se nærmere på en af de mange danske krimiforfattere, der de sidste 10-20 år har haft stor succes i både ind- og udland. Ingen af dem er helt som Pigen i labyrinten, men hver har sit eget univers, man bliver suget ind i. 

Er du slet ikke til krimi, kan du for eksempel vælge en bog indenfor socialrealisme. Her kan blandt andet nævnes den danske forfatter Morten Pape, som netop har udgivet sin tredje bog om livet på Amager. Også ældre bøger som Gregersensagaen af Christian Kampmann, som senere blev filmatiseret er værd at overveje, eller Kirsten Thorups udødelige klassikere Himmel og Helvede om det barske liv på 1960?ernes Vesterbro.

Der er altså nok at vælge mellem, når regn og rusk får os til at trække indendørs, tænde for varmen og give os til noget hyggeligt, og ikke kun boglæsning kan være godt i denne situation. Også håndarbejde eller aktieanalyse kan være en rigtigt god måde at nyde den mørke og kolde tid indenfor. Du kan selvfølgelig også vælge at sætte en god film på og overgive dig til underholdningsuniverset for en stund, og bare nyde denne lille pause i en måske travl hverdag, som sandsynligvis ikke bliver mindre travl de kommende måneder.