Der er mange ting, man ikke rigtigt tænker over, når man tager på den første date med en pige. Heldigvis for det da – for det er ikke ligefrem fordi man har behov for flere ting, der kan gøre én nervøs, før sådan noget! Hvis daten går godt, så forsvinder alle bekymringerne, og man nyder bare hinandens selskab. Man ser sandsynligvis hinanden igen, og før man ved af det, er man så besatte af hinanden, at man vælger at blive kærester. Det er en smuk ting, og man kan flyve rundt på en lyserød sky i lang tid på den måde. Men det er også cirka på dette tidspunkt, at nogle af de ting man ikke rigtigt havde tænkt over, begynder at melde sig på banen. En af de hovedpiner, som mange lykkeligt glemmer de første mange uger eller måneder af et forhold, er introduktionen til svigerfamilien.

Findes der noget mere nervepirrende, end at skulle møde din kærestes familie for første gang? Det sidste lange stykke tid har været fuldstændigt fantastisk for dig og hende. I har lært hinanden endnu bedre at kende, og er blevet endnu mere forelskede i hinanden. Men hvad nu, hvis hendes familie ikke kan lide dig? Uanset hvor vild hun er med dig, så må det da være noget der kan ske at skabe splid i forholdet. Hendes familie har trods alt altid været der for hende, og de er nogle af de vigtigste mennesker i hendes liv. Vil tingene nogensinde kunne blive det samme igen, hvis I finder ud af, at du slet ikke er kompatibel med hendes familie?

Men frygt ej: der er hjælp på vej. Jeg har nok været på lidt flere dates end godt er, og mødt alt for mange svigerfamilier. Men jeg har faktisk formået, at gøre et godt indtryk på hver eneste af dem! Jeg har endda haft svigerfædre der forsøgte at overbevise eks-kærester om at finde tilbage med mig – så godt kunne de lide mig! Og hemmeligheden var simpel: lav noget hjemmearbejde.

Jeg var ufatteligt nervøs før jeg skulle møde min første kærestes familie, så jeg prøvede desperat at forberede mig bedst muligt. Jeg spurgte min kæreste om så mange detaljer som muligt om hendes forældre og søskende. Jeg fandt til min rædsel ud af, at der var nogle spændinger i familien: de kom hurtigt op at skændes, og det var altid når de kom til at snakke om deres bil. De havde en gammel faldefærdig Toyota som altid gav problemer. Men hverken hendes mor eller far havde nok forstand på biler til, at de havde lyst til at kaste sig ud i at finde en ny bil. Så hvad gjorde jeg? Jeg begyndte selvfølgeligt at læse op på biler!

Da jeg sad til middag med min kæreste og hendes familie skete der det, som min kæreste havde frygtet mest: pludseligt bevægede samtalen sig hen på deres Toyota. Men nu var jeg jo pludseligt ekspert på biler: så jeg spurgte ind til deres kørselsbehov med videre, og foreslog til sidst, at en Ford Puma ville være den perfekte bil til dem. Den næste dag var hendes far hende ved bilforhandleren, og han kørte hjem i en Ford Puma. Kan man gøre et bedre førstehåndsindtryk end det?